In get geval van grotere hoeveelheden, de percentages van de ingrediënten: Bloem: 100%, Water: 75%, Zout: 2,4%, Gist: 0,4%
Voeg 2 gram gist toe aan een mengkom.
Giet 375 gram lauw water erbij en roer tot de gist is opgelost.
Voeg 500 gram bloem type 00 en 12 gram zout toe. Meng met een lepel en gebruik vervolgens je handen om een korrelig deeg te vormen.
Ga door met kneden met je handen tot alles goed is gemengd.
Breng het nog steeds licht korrelige deeg over naar een geoliede bak en laat het 30 minuten rusten.
Treken vouw het deeg aan elke kant (ongeveer 4 vouwen in totaal plus enigszins opvouwen) om een strakker deegbal te vormen.
Plaats het deeg terug in dezelfde bak en laat het 1 uur rusten op kamertemperatuur.
Verdeel en vorm het deeg in ballen van 290 gram. Plaats de deegballen in afzonderlijke geoliede bakken en laat ze 1,5 uur rusten op kamertemperatuur tot ze dubbel in grootte zijn geworden.