Kwarktaartje met honingkoekje
Dit heeft mijn vrouw gemaakt tijdens een kookworkshop van Henk van Steenbergen. Het was heerlijk klaargemaakt.
Voorbereidingstijd 1 uur uur
Gang Nagerecht
Keuken Frans
Kwarktaartjes
- 8 eierdooiers 160 gram
- 120 gr suiker
- 400 gr kwark 20%
- 2 dl zure room
- 2 dl slagroom opgeslagen
- 1 dl suikersiroop
Mangosaus
- 1 mango
- 2,25 dl water
- 0,75 dl zoete witte wijn
- 135 gr suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
Appelchutney
- 2 appels
- 30 gr suiker
- 1/4 dl witte wijnazijn
- 1/4 dl Calvados
- 25 gr rozijnen
Honingkoekjes
- 15 gr amandelen
- 15 gr bloem
- 60 gr poedersuiker
- 25 gr boter zacht
- 30 gr honing
Kwarktaartjes
Gelatine blaadjes weken in water.
De eidooiers met de suiker au bain-marie luchtig warmkloppen, los er de gelatine in op en laat afkoelen.
Roer voorzichtig de kwark, zure room, de opgeslagen room ende suikersiroop toe.
Vul hiermee de vormpjes en laat minstens 1 uur opstijven inde koeling.
Mangosaus
Mango schillen en ontpitten.
Snijd de mango in gelijke stukken.
Maak een emulsie van de witte wijn, suiker, water en vanillesuiker.
Voeg er de stukjes mango aan toe en laat dit zachtjes tot pulp koken.
Laat afkoelen en pureren. Eventueel door een zeef wrijven.
Appelchutney
Week de rozijnen in de Calvados.
Schil de appels en verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.
Doe de suiker en de ww azijn in een pannetje en kook hiervan lichtbruine karamel. Voeg de appel toe en laat kort meebakken.
Blus af met de Calvados en voeg de rozijnen toe. Laat even nagaren en koel snel af.
Honigkoekjes
Voor het deeg alle ingrediënten kneden en het deeg latenrusten.
Het deeg uitrollen , koekjes van 4 cm doorsnee en 3 mm dik uitsteken en afbakken in een oven van 200 °C tot goudbruin.
Serveren
Los de kwarktaartjes in het midden van een bord, daarop een koekje leggen en dresseer er de vruchtjes omheen.
Een beetje mangosaus eromheen gieten en garneren met poedersuiker en muntblaadje.