Rozemarijnolie: doe de naaldjes van 2 van de takjes rozemarijn met de knoflook in een keukenmachine, voeg de olijfolie toe en pureer het mengsel. Doe de citroenschil erbij en laat de olie minstens 1 uur, maar liever een hele nacht intrekken.
Snijd het vlees weg van het uiteinde van het bot, zodat een `handvat` ontstaat. Stop kleine stukjes rozemarijn en wat citroenschil tussen het vlees en de rand.
Laat de grillpan geleidelijk heet worden. Bestrijk de koteletten licht met de rozemarijnolie, leg ze in de pan en laat ze 5 minuten ongestoord liggen. Draai ze daarna om en grill ze nog eens 3 minuten (of 5 minuten als je ze medium wilt).
Giet het vet dat tijdens het grillen uit het vlees loopt af. Houd de koteletten op hun plaats met een deksel.
Kook intussen de aardappeltjes beetgaar, giet ze af, snijd ze in de lengte door en bestrijk ze met rozemarijnolie. Leg ze met de doorgesneden kant omlaag in de pan en rooster ze circa 2 minuten.
Leg het vlees en de aardappelen op voorverwarmde borden. Verdeel er de citroensap en -schil, takjes kruiden, zout en peper over en dien op.